پوسته گیربکس تندر ساندرو
پوسته گیربکس تندر ساندرو محصولی وارداتی و با بالاترین سطح کیفی و مورد تایید شرکت سازنده خودرو رنو می باشد.
از لحاظ دسته بندی های فروشگاه اینترنتی ۳۰part.ir پوسته گیربکس تندر ساندرو قطعه ای است که در تعویض دنده خودرو نقش موثری دارد و به همین دلیل جزو گروه قطعات موتوری و گیربکسی قرار میگیرد. که در اینجا بیشتر به عملکرد و کارایی آن میپردازیم.
پوسته گیربکس تندر ساندرو چیست؟
به طور کلی پوسته گیربکس یا پوسته جعبه دنده به محفظه ای اطلاق می شود. که در آن انواع دنده، بلبرینگها و شفت های انتقال قدرت به چرخهای خودرو در آن محفوظ می باشد. پوسته گیربکس شامل اجزای مختلفی میباشد که درون آن قرار دارند و عبارتند از:
- شفت ورودی ( خروجی از کلاچ )
- شفت خروجی ( تمام دنده ها به طور هرز روی آن قرار دارند )
- برنجی ( هم دور کننده دور دو چرخ دنده برای تعویض دنده )
- توپی ( کشویی روی آن حرکت رفت و بگشتی میکند )
- کشویی ( به دنده ها قفل می شود و موجب تعویض دنده می شود )
- ماهک ( حرکت دسته دنده را به کشویی می دهد )
- محور زیر ( محوری است که دنده ها روی آن پرس شده اند )
- چرخ دنده های ۱ و ۲ و ۳ ( دنده ۴ چرخ دنده ندارد )
- برنجی ( هم دور کننده دور دو چرخ دنده برای تعویض دنده )
قدرت پس از ورود به گیربکس توسط شفت زیر به محور اصلی انتقال میابد. در این موقع هر دنده ای که با کشویی مربوطه خود قفل باشد. قدرت خود را از جعبه دنده خارج می کند.
روغن مورد استفاده جعبه دنده های معمولی واسکازین نام دارد. و غلظتی به مراتب بالاتر از سایر روغن های اتومبیل دارد.
علامت مهم وجود مشکل در پوسته گیربکس:
شاید تشخیص عیب خودرو به نظرتان کاری غیر ممکن برسد، ولی به خودرو هم مانند بدنتان فکر کنید. همان لحظهای که به یاد چیزی غیرمعمول میافتید، وقت آن است که عیب را تشخیص بدهید.
ایرادهای مکانیکی خودرو هم مانند ایرادهای برقی، اغلب با سر و صداها و علایم هشدار دهندهای همراه هستند که نشان میدهند چیزی درست کار نمیکند.
در طول سال، زیاد از گیربکس کار کشیده میشود، به همین خاطر پس از مدتی عیب و ایراد پیدا میکند. تعمیر گیربکس ممکن است گران تمام بشود، پس ارزش دارد به هر چیزی که غیرعادی به نظر میرسد توجه کنید.
باور کنید یا نه، هنوز افرادی هستند که دوست دارند به صورت دستی دنده عوض کنند، پدال کلاچ و دسته دنده داشته باشند، و افرادی هم هستند که این کار را با اشتیاق انجام میدهند.
گیربکس های دستی به رغم عملکرد سادهشان، به نوبه خودشان میتوانند عیب و ایرادهایی پیدا کنند.
-
تعویض روغن گیربکس:
یکی از ایرادهای مهم این است که وقتی پدال کلاچ را میفشارید و سعی میکنید دنده را عوض کنید، دنده جا نمیرود. این اتفاق ممکن است زمانی که میخواهید دنده یک را جا بزنید و حرکت کنید، یا هر زمان دیگری که میخواهید دنده عوض کنید بیفتد. علت های شایع این امر عبارتند از:
گرانروی پایین (رقیق شدن) واسکازین، یا نیاز به رگلاژ کردن کابل ها و اتصالات دسته دنده یا کلاچ.
وقتی چیزی در خودرویتان درست کار نکند، سر و صدا هم خود به خود شروع میشود.
اگر بوی واسکازین سوخته به مشامتان میخورد، بدانید که بوی آن به خوشی بوی موفقیت نیست.
استشمام این بو نشانه این است که گیربکس شما بیش از حد داغ شده است.
اسکازین نه تنها بخش های مختلف گیربکس را روغن کاری میکند
بلکه آن را خنک کرده و از سوختنش جلوگیری میکند.
حتی در برخی خودروها، گیربکس رادیاتور کوچکی مخصوص خودش دارد.
که واسکازین را به جریان میاندازد تا گرما و حرارت گیربکس را دفع کند.
از عوامل شایع مشکلساز میتوان واسکازین کم یا بی کیفیت را نام برد.
که نشان میدهد یک نشتی وجود دارد یا اینکه واسکازین کثیف شده و احتیاج به تعویض دارد.
-
سر و صدای خودرو هنگام توقف
نیازی به گفتن نیست که اگر هنگام تعویض دنده صداهای غیر معمول میشنوید به این علت است که گیربکس به شدت در حال کار است، ولی آیا به فکرتان خطور میکند هنگامی که دنده خلاص است هم اشیایی به هم برخورد بکنند؟
بله، قطعات گیربکس در تماس با هم هستند و به هم برخورد میکنند. این قبیل سر و صداها میتوانند، راه حل هایی ساده و یا گران قیمت داشته باشند…
سر و صدای زیاد گیربکس هنگام خلاصی دنده میتواند نشان دهنده مشکلی جدی باشد، از جمله فرسودگی قطعات مکانیکی که نیاز به تعویض دارند.
در این صورت، ممکن است چرخ دنده ها فرسوده شده باشند یا دنده چرخ دنده ها خورده شده باشد. از دست دادن کنترل هنگام رانندگی ابداً تجربهای خوشایند نیست.
-
جا نرفتن دنده:
در گیربکس هایی که به درستی کار میکنند، خودرو با همان دندهای که شما یا کامپیوتر خودرویتان تعیین کردهاید. به راهش ادامه میدهد، تا زمانی که شما یا کامپیوتر بخواهید دنده عوض کنید.
ولی در مورد گیربکس هایی که دنده آن ها از جا در میرود، خودرو دیگر با دندهای که برایش تعیین شده حرکت نمیکند. و آن را پس میزند، و (گیربکس های دستی) تمایل دارند به حالت خلاص در بیایند.
این امر در بهترین حالت ناامید کننده و در بدترین حالت خطرناک است. وقتی پایتان را از روی پدال گاز برمیدارید تا کنترل خودرو از دستتان خارج نشود، تنها چیزی که به آن فکر میکنید این است که گیربکس نیرویی به چرخ ها منتقل نکند.
اگر چنین اتفاقی افتاد، بدانید وقت آن است نگاهی به گیربکس خودرویتان بیندازید.
-
کلاچ شل:
در اینجا مشکل دیگری مطرح میشود که دارندگان خودروهایی با گیربکس دستی را غافلگیر میکند، یعنی: کلاچ شل. کلاچ شل، کلاچی است که وقتی راننده پدال کلاچ را فشار میدهد، دیسک را از فلایویل جدا نمیکند.
راننده نمیتواند دنده را تعویض کند چون کلاچ هنوز درگیر است و دارد با نیروی موتور میچرخد. راننده به طوری ناگهانی و با صدای سایش غیرمنتظرهای که هنگام تعویض دنده میشنود از این مشکل مطلع میشود.
خوشبختانه، مشکل زیاد جدی نیست و برطرف کردن آن هم در مقایسه با دیگر مشکلات مربوط به گیربکس، هزینه بر نیست. در اغلب موارد، مشکل به شل شدن بیش از حد پدال کلاچ مربوط میشود.
وقتی کابل یا اتصال بین پدال و دیسک کلاچ زیاد آزاد باشد، کلاچ اهرم کافی برای جدا کردن دیسک از فلایویل را در اختیار ندارد.
-
نشت روغن:
دیدن نشت واسکازین گیربکس یکی از آسانترین راه هایی است که میتوانید بفهمید گیربکس خودرویتان نیاز به توجه دارد. واسکازین برای گیربکس های اتوماتیک و توانایی آن ها در تعویض دنده نقشی حیاتی دارد، بنابراین یک لکه کوچک روغن روی کف پارکینگ میتواند به سرعت به مشکلی جدی تبدیل شود.
وقتی واسکازین گیربکس های اتوماتیک را چک میکنید، اطمینان حاصل کنید که تیره رنگ نیست و بوی روغن سوخته نمیدهد. در این صورت، باید به تعمیرگاه بروید و آن را عوض کنید.
واسکازین گیربکس های دستی را باید از طریق درپوش روی گیربکس چک کرد. در این مورد هم، اگر به نشت واسکازین مشکوک هستید، از یک تعمیرکار بخواهید محل نشت را پیدا کرده و آن را برطرف کند.
اگر سطح واسکازین بالاست، راه سادهتر دیگری هم برای پی بردن به مشکلات گیربکس وجود دارد. روشن شدن چراغ چک موتور یکی از هشدارهای زود هنگامی است که نشان میدهد چیزی در گیربکس خوب کار نمیکند.
در خودروهای امروزی، حسگرهایی روی موتور نصب شدهاند که موارد غیرعادی را تشخیص داده و به کامپیوتر خودرو را از وجود مشکل در یک قسمت از خودرو مطلع میکنند.
حسگرهایی که روی گیربکس نصب شدهاند نیز میتوانند متوجه ارتعاشات و مشکلاتی جزئی بشوند که شما حتی نمیتوانید آن ها را ببینید یا احساس کنید.
-
لرزیدن یا تکان خوردن
همانطور که در بخش قبل گفته شد، یکی از نشانه های رایج مشکل، شنیدن صدای سایش یا حس کردن آن هنگام تعویض دنده است. اگر کلاچ را تا آخر بگیرید و دنده را عوض کنید و باز هم صدای سایش بشنوید، ممکن است کلاچ فرسوده شده یا نیاز به رگلاژ داشته باشد.
شاید هم یک یا چند تا از هماهنگ کننده های چرخدنده فرسوده شده یا آسیب دیدهاند.
عوامل زیادی وجود دارند که باعث سایش چرخ دنده ها به هم میشوند.
در مورد گیربکس های اتوماتیک، به احتمال زیاد احساس خواهید کرد
به جای تعویض دنده های تقریباً نامحسوس، خودرو هنگام تعویض دنده میلرزد، و یا با تکان به دنده بعدی میرود.
هر دو علامت این هستند که خودرو به تعمیر احتیاج دارد.
اگر متوجه چیزی غیر از تعویض دنده نرم میشوید، شاید لازم باشد
گیربکس اتوماتیک خودرویتان را برای تنظیم یا تعمیر به دست تعمیرکار بسپارید.
شما همراهان گرامی میتوانید در فروشگاه اینترنتی ۳۰part.ir از قطعات یدکی رنو که شامل:
۱-قطعات مصرفی:
تیغه برف پاک کن جلو، بازویی برف پاک کن جلو، شمع موتور، فیلتر بنزین، فیلتر هوا، فیلتر روغن، لنت جلو، لنت عقب و … .
۲-قطعات سیستم ایمنی:
کیسه های هوا، دیسک ترمز جلو، دیسک ترمز عقب، پمپ ترمز، بوستر ترمز، کالیپر ترمز جلو، سیلندر ترمز عقب و … .
۳-قطعات تهویه مطبوع و خنک کننده موتور:
پنل بخاری، رادیاتور کولر، رادیاتور آب، رادیاتور بخاری، کمپرسور کولر، لوله های کولر، موتور فن بخاری، اواپراتور و … .
۴-قطعات موتوری و گیربکس:
مپ سنسور، سلکتور گیربکس، رینگ موتور، کیت واشر تعمیرات موتور، سنسور سرعت، پیستون، کاسه نمد دیفرانسیل چپ، فولی واتر پمپ، فولی سر میل لنگ و ….
۵-قطعات سیستم تعلیق و جلوبندی و جعبه فرمان:
کمک فنرها، توپی سرکمک، سیبک فرمان، طبق، جعبه فرمان، تلسکوپی فرمان و قرقری فرمان، میل تعادل، میل موجگیر و…. .
۶-قطعات سوخت رسانی:
سنسور اکسیژن، باک بنزین، ریل سوخت، منیفولد هوا، منیفولد دود، کاتالیست، انژکتور سوخت، کنیستر، شیلنگها بنزین و … .
۷ -قطعات بدنه، قفلها، چراغها و براکتها:
لولای دربهای جانبی، محافظ رادیاتور، درب صندوق، چراغ جلو، پرژکتور جلو، سپر جلو و عقب، براکتهای سپر و … .
۸-قطعات برقی و الکتریکی:
آفتامات دینام، کلید سانروف، کلید فلاشر، مدول ایربگ، کوئل، انواع ECU، آینه های جانبی، سنسور دنده عقب، کلید شیشه بالابر و … .
۹-قطعات تزئینات داخی و خارجی:
قاب سه گوش کنار آینه، دستگیره درب های، قاب ضبط و پخش، جلو پنجره، نوار آبگیر داخلی و بیرونی، نوشته ۳۳۰، نوشته Brilliance … .
بازدید بعمل آورید و ما را با ارائه پیشنهادات و انتقادات خود در امر معرفی محصولات و خدمات یاری رسانید.