روشهای سالم نگه داشتن موتور خودرو: برای نگهداری صحیح و طول عمر بیشتر موتور خودرو باید نکاتی را مورد توجه قرار دهیم.
بررسی هایی که گاها با هزینه های بسیار پائین میتوانند داشته و از خسارت های گزاف به خودرو جلوگیری کند.
– هر ۲۰ یا ۳۰ هزار کیلومتر شمع خودرو را تعویض کنید. شمع خودرو در نتیجه زیاد کار کردن و تحمل گرمای زیاد و حرارتی که از جریان الکتریسیته ناشی میشود، دچار آسیب میشود و نوک شمع که جنس آن فلزی است، خورده میشود. از طرفی در نتیجه سوختن موادی مانند بنزین در فضایی که شمع قرار دارد، املاح این سوختگی بر روی شمع یک لایه از فلزی مانند سرب باقی میگذارد که به تدریج در تولید جرقه اختلال ایجاد میکند. این اختلال باعث خام سوزی و ناقص کار کردن موتور و در نتیجه فشار آمدن به موتور و افزایش مصرف سوخت میشود.
– بدلیل پایین بودن کیفیت بنزین موجود در کشورمان، صافی بنزین خودرو را هر ۵۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید. تعویض صافی بنزین از آنجا ضروری است که جایگاههای سوخت از فیلترینگ مناسبی برخوردار نیستند. حتی بسیاری از کامیونهای حمل بنزین نیز از مخزن تمیز و بدون املاح محرومند، زیرا بسیاری از آنها علاوهبر بنزین، گازوئیل، نفت سیاه و مانند اینها را نیز جا به جا میکنند که رسوبات فراوانی را به جایگاههای سوخت منتقل میکنند. البته تعویض صافی بنزین به مدل خودرو هم بستگی دارد؛ اما کارشناسان عقیده دارند هرقدر که مدل خودرو بالاتر میرود، تعویض زودهنگام صافی بنزین نیز ضروریتر به نظر میرسد، زیرا با بالا رفتن مدل خودرو تعداد دفعاتی که به خودرو بنزین زده میشود هم بالاتر میرود و طبیعتا رسوبات باک هم بیشتر میشود.
سعی کنید تسمه تایم خودرو را هر ۶۰۰۰۰ کیلومتر تعویض کنید. بهترین تسمه تایمی که میتوانید استفاده کنید نمونه ای است که کارخانه تولیدکننده خودرو برای هر مدل معرفی میکند. این نمونهها معمولا از مشخصات فنی تایید شده بهتری برخوردار هستند. برخی خودروها مانند هیوندایی آزرا یا تویوتا کمری که به جای تسمه تایم زنجیر تایم دارند تا ۱۵۰ هزار کیلومتر نیازی به تعویض زنجیر تایم خود ندارند.
– روغن، فیلتر روغن و فیلتر هوا در هر ۵۰۰۰ کیلومتر تعویض شودبهتر است. تعویض فیلتر هوا نیز بستگی به شرایط آب و هوایی دارد. برای مثال در شهرهایی که گرد و غبار در آنها بیشتر است، باید فیلتر هوای خودرو زودتر از دیگر شهرها که شرایطی عادی دارند تعویض شود. زمان پیشنهادی کارشناسان برای تعویض فیلتر هوا بین ۵ تا ۱۰ هزار کیلومتر کارکرد است. کارشناسان توصیه میکنند هرگز خودتان اقدام به تمیز کردن فیلتر هوا نکنید، زیرا ذرات موجود در آن سرطانزا است، این کار را به افرادی بسپارید که در این کار خبره هستند و از ماسکها و دستکشهای ویژه استفاده میکنند.
مهم ترین اجزای موتور
- سیلندر در موتور خودرو
- سیلندر خطی
- سیلندر خطی با زاویه
- سیلندر خورجینی V شکل
- سرسیلندر
- واشر سرسیلندر
- میل لنگ
- تسمه تایم
- شمع خودرو
- رینگ پیستون
- فنر سوپاپ
- شاتون